Danmark går glip af milliarder af eksportkroner fra kreative digitale industrier

PRESSE: Et halvt århundrede efter, at Wegner og hans kolleger var med til at skabe begrebet Danish Design, står spilbranchen klar til at skabe fremtidens eksportprodukter.

 

Danske computerspil har med kassesuccesen Hitman, den prisbelønnede kunstproduktion Limbo og det farverige mobilhit Subway Surfers cementeret Danmarks status som leverandør af digitalt kvalitetshåndværk. 

"der er brug for kapital, for at vi for alvor kan slå vores position som leverandør af unikt dansk spildesign fast."

Dette er et uddrag af Jan Neiiendams debatindlæg i Berlingske Business, mandag d. 13. april 2015. Læs hele indlægget på Berlingske Business.

På samme måde som Hans J. Wegner for over 50 år siden formgav samtiden, står danske digitale producenter klar til at formgive og udvikle fremtiden. Den interaktive industri, der står på skuldrene af klassisk dansk designtradition, bidrager allerede med produktinnovation, vækst og eksport.

Men der er brug for kapital, for at vi for alvor kan slå vores position som leverandør af unikt dansk spildesign fast. Investorer og andre, der vil være med til at gribe de digitale muligheder, der er i Danish Digital Design, kan henvende sig til undertegnede.

Lad os sammen sikre os de milliarder af eksportkroner, der ligger i de nye kreative digitale industrier.